kollegamotion er sund fornuft

Tre gange så mange deltager i tilbud om motion, hvis de ligger i arbejdstiden. Fordelene for både medarbejder og arbejdsplads står i kø.

En undersøgelse af danskernes sports- og motionsvaner fra 2016 dokumenterer, at et flertal af danskerne er positive overfor motion gennem arbejdspladsen. Typisk er det i form af rabatordninger til det lokale fitnesscenter eller lignende. Men erfaringer fra Tæl skridt og andre tiltag fra Dansk Firmaidrætsforbund viser, at arbejdspladsen får helt op mod tre gange så mange med, hvis tilbuddet om motion ligger i arbejdstiden.

 

Kom i gang – det betaler sig

Argumenterne er gode og mange. Undersøgelsen har ikke bare vist, at motion i arbejdstiden fører til mere arbejdsglæde og større medarbejdertilfredshed. En aktiv sundhedsindsats har også en gavnlig effekt på evnen til at rekruttere de helt rigtige medarbejdere.

Ifølge Dansk Firmaidrætsforbund kan motion i arbejdstiden desuden nedsætte korttidssygefraværet med op til 29 procent, og så stiger produktiviteten hos den enkelte. Efter en omgang motion kommer hjernen ganske enkelt op i tempo, og det øger ikke bare arbejdsevnen, men også hukommelsen, opmærksomheden og evnen til både at samarbejde og til at tænke i løsninger.

Det store spisefrikvarter

Man kan sammenligne motion i arbejdstiden med det store spisefrikvarter, som vi alle havde i folkeskolen. Her kom vi også ud og luftede kroppen og knolden.

Tæl Skridt-kampagnen, der er Danmarks næststørste og nemmeste sundhedskampagne, har eksisteret i mere end 10 år – og har vist sig at være top genial til netop det tiltrængte spisefrikvarter. Mere end 16.000 danskere er tilmeldt kampagnens fire runder a to uger. I 2017 tilbagelagde alle de flittige skridttællere 9.319.114.024 skridt tilsammen. Det svarer til 163 gange rundt om jorden!

Kom i gang med dit frikvarter i arbejdstiden.

Tilmeldingen til næste runde Tæl Skridt er åben www.tælskridt.dk